Karta advokátního spisu

Provázání s InfoSoudem, katastr nemovitostí, přidávání subjektů, odesílání emailů a mnoho dalších funkcí naleznete v přehledu karty spisu.

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Po úspěšném vytvoření advokátního spisu si ukážeme, co na jeho kartě najdete. Po otevření spisu se budete nacházet na úvodní záložce Přehled, kde jsou všechny důležité informace evidované a přehledně uspořádané.

Karta spisu se skládá z následujících částí:

Záhlaví spisu

Jedná se o lištu v horní části karty. Jako první čeho si všimnete je číslo, název spisu a štítky priorit. Štítky využijete především k označování spisů podle jejich důležitosti. Pod názvem spisu můžete vidět, také jednotlivé subjekty (klient X protistrana).

Na pravé straně záhlaví v úrovní štítků se nachází rychlé funkce pro odeslání datové zprávy, emailu, úpravy spisu a smazání spisu. Tlačítko Akce, navíc kromě odesílání zpráv umožňuje především vytvořit nový úkol, zapsat úkon, založit depozitum, a také kontaktovat subjekty skrz telefon. V neposlední řadě na pravé straně naleznete malé ikonky v dolním rohu označují funkci Vyřizuje, Zodpovídá a přístup ke spisu.

Pod názvem spisu se nachází další záložky. Ty umožňují přejít k dalším, podrobnějším částem případu. Malá číslice vedle nich zobrazují počet záznamů, v jednotlivých záložkách. Malé tlačítko + za poslední záložkou umožňuje část záložek schovat nebo zobrazit ty, které využíváte nejčastěji a v neposlední řadě si můžete vytvářet i své vlastní záložky.

Panel Klient

Obsahuje základní informace o klientovi, které jste zadali při jeho vytváření. Tři tečky vpravo nahoře Vám umožní subjekt z případu odebrat nebo jej upravit. Za pozornost stojí tlačítka Info a Skiptracing, které Vám umožňují zobrazit o klientovi podrobné informace z různých veřejně dostupných zdrojů a rejstříků. Velkým zeleným plus přidáte kontaktní osobu, telefon, email, adresu, datovku a zaměstnavatele.

Pokud se toho chcete dozvědět více, tak podrobné informace naleznete v samostatném článku zabývající se subjektem, kde se blíže dozvíte o všech funkcích.

Funkce na kterou stojí za to upozornit je možnost posílat emaily nebo SMS zprávy subjektům přímo z Evolia.

Panel Subjekty ve spise

Zde vidíte strom subjektů, které se nacházejí v daném případu. Subjekty mají různé typy a funkce.

Přidat subjekt je možné v pravém horním rohu tlačítkem + Přidat subjekt. Kliknutím na existující subjekt můžete přidat podřízený subjekt, odstranit subjekt nebo přidat poznámku ke spisu. Modrá bublinka s malým i u subjektu značí, že se jedná o subjekt, u kterého existuje střet zájmů v souvisejících spisech, tzn. že daná osoba se nachází ve více spisech.

Panel Úkoly

Obsahuje seznam úkolu vztahující se k danému případu. Úkoly můžete rozkliknout a upravit. Nový úkol můžete přidat kliknutím na +Přidat úkol v pravém horním rohu. Více informací o úkolech získáte v samostatném článku.

Další informace a značky - InfoSoud a Katastr nemovitostí

Pod třemi hlavními panely se nacházejí další informace. První dvě pole (Zahájeno/Ukončeno a Vyřizuje/Zodpovídá) jsou viditelné vždy. Upravit je můžete kliknutím na tužku v pravém horním rohu jejich pole.

Vpravo vidíte možnost Přidat značku, máte na výběr mezi dvěma možnostmi, a to Spisová značka a ostatní typy značek, která Vám umožní přidat libovolný počet značek, nejen jednacích čísel soudu, anebo Značka řízení na katastru nemovitostí. Jejich evidence je důležitá a výhodná, protože značky jsou pak používány pro vyhledávání a přiřazování pošty v Evoliu.

  • Pokud přidáváte jednací číslo od soudu nebo přímo z katastru, můžete využít služby InfoSoud a Řízení na Katastru nemovitostí, obě služby hlídají změny v řízení. Evolio je s těmito službami propojeno, takže je schopné Vás upozorňovat na změny skrze úkoly. Vyhledávání probíhá mezi všemi agendami.

  • U obou spisových značek platí, že po kliknutí dojde k přesměrování na stránky daného rejstříku, více informací naleznete v konkrétních článcích o InfoSoudu a Katastru nemovitostí.

  • Vlastní značky zadáte i ručně, vyhledáním subjektu a zadáním názvu do pole Jednací číslo, u datových zpráv můžete navést značku do spisu při jejím zpracování a přiřazení ke spisu.

Druh značky je kdykoliv možné editovat kliknutím na malou tužku v pravém horním rohu. Kliknutí na číslo značky Vás odkáže k příslušenému řízení na stránkách InfoSoudu nebo Katastru, jak jsme zmínili výše. Pokud potřebujete změnit číslo značky, je nutné značku smazat a znovu vytvořit.

Pod značkami se ještě nachází pole pro přidání Poznámky. Tu přidáte jednoduše kliknutím do pole.

Časová osa (Timeline)

Jako poslední na kartě spisu se nachází časová osa, která obsahuje přehled o důležitých věcech, které se ve spisu provedly. Naleznete zde záznamy o úkonech, úkolech, poště, ale i například informace o změně spisu apod. Jednotlivé boxíky jsou rozděleny na strany podle dnů.

V záznamech můžete taky vyhledávat pomocí pole s lupou, které najdete nad časovou osou. Zadáte hledaný výraz, stačí zadat několik znaků a Evolio najde odpovídající výsledky. Při vyhledávání máte možnost filtrovat výsledky hledání podle druhu aktivity. Stačí kliknout do vyhledávacího pole a vybrat podle čeho chcete, aby Evolio vyhledávání provedlo. Oba způsoby je možné zároveň kombinovat.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?