Vlastní záložky ve spise

Máte zájem o své vlastní záložky? Podívejte se, co umí!

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

V dynamických záložkách si vytváříte vlastní políčka, do kterých následně zapisujete informace, pro které nebylo do teď v Evoliu místo. Máte tak přehledně uspořádané důležité informace na jednom místě. Navíc neomezujeme jejich počet na jeden případ.


Do záložek je možné zadávat různé typy a formáty dat, proto je už při tvorbě políček potřeba myslet v jaké podobě se budou do Evolia vkládat. Všechny typy s jejich funkcemi Vám popíšeme, tak abyste si mohli vytvořit co nejkvalitnější záložky podle potřeby.


Rozšíření funkce těchto políček je v použití jako tiskové parametry v dokumentech, do kterých je vložíte v podobě [[PripadUDF|Název Údaje]]→[[PripadUDF|Bankovní účet]].


Na co jsou dobré číselníky?

Ještě předtím si vysvětlíme co to jsou číselníky. Číselník je předem definovaný seznam položek, ze kterých má uživatel poté na výběr. U záložek máte na výběr číselníky dva: Ručně zadaný seznam, kdy položky do seznamu zadáváte Vy, nebo Připravené seznamy. Ty vytváří samo Evolio a jsou opět dvojího typu, v Subjekty vybíráte jednoho věřitele ze všech případů které máte v Evoliu. Vzory dokumentů jsou ty dokumenty uložené ve stejnojmenné části nastavení Evolia.


Bit

Bit funguje na jednoduchém principu odpovědi Ano/Ne. Pokud je v políčku fajfka, znamená to, že je hodnota v popisu platná, jinak tvrzení není reálné. Pro změnu stačí kliknout na políčko.


Čas

U tohoto políčka zadáváte hodiny ve 24 hodinovém formátu. Můžete využít menu pro změnu času, nebo jej přepsat manuálně.


Celé číslo s/bez číselníku

Celým číslem je myšleno jakékoliv číslo bez desetinné čárky, u tohoto typu můžete mít nastavený číselník.


Datum

Zde vybíráte libovolný den v roce. Evolio nabídne pro přehlednější volbu data menu s kalendářem jednotlivých měsíců.


Datum a čas

Nyní nastal čas na spojení data a času do jednoho políčka. Výběr probíhá stejně jako u jednotlivých polí.


Desetinné číslo s/bez číselníku

S tímto číslem dovolujeme zadávat větší počet desetinných míst. Opět máte k dispozici číselník.


Dokument

Do záložky můžete nahrávat také dokumenty, a to buď ze záložky Dokumenty případu, nebo úplně nový dokument z Vašeho počítače. Ten se v takovém případě automaticky nahraje také mezi ostatní dokumenty případu.


Subjekt

Toto pole funguje jako vyhledávač mezi všemi subjekty vedených v databázi Evolia. Pokud subjekt není v Evoliu, je možné jej z tohoto místa také založit a ihned vložit do políčka.


Text s/bez číselníku

Poslední a neméně důležité políčko je určeno pro text. Ten by měl být spíše kratší délky.


Výsledná záložka tak může obsahovat hodně podstatných informací vztahující se k případu. Pokud máte pokročilé znalosti z oblasti IT, nabízíme Vám návod pro tvorbu těchto záložek.


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?