Propojení s InfoSoudem

Aktivujte službu, která Vás ve spolupráci s Evoliem bude informovat o podstatných věcech, které souvisí s průběhem řízení.

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Služba InfoSoud umožňuje účastníkům řízení sledovat online stav soudních jednání probíhajících u všech soudů v České republice. Tato služba je poskytována státem.

Evidence značek je důležitá a výhodná, protože jsou pak používány pro vyhledávání a přiřazování pošty v Evoliu.

V tomto článku se tedy nejprve dozvíte, jak provázat značku s InfoSoudu se spisem a následně, jak službu v Evoliu aktivovat.

Propojení značky s InfoSoudem

Značku můžete přidat u každého případu na záložce Přehled, kliknutím na zelené tlačítko Přidat značku --> Spisová značka a ostatní typy značek.

Pro zadání značky musíte přidat subjekt (soud), vyplnit spisovou značku a následně kliknout na tlačítko Infosoud, čímž spustíte vyhledávání. V případě úspěšného dohledání se zapne přepínač Nalezeno v InfoSoudu a vy už jen značku vytvoříte. Nepovinným políčkem je Druh, ten slouží pro Vaši lepší orientaci v typu jednání.

Po přidání značky se vytvoří také úkol s poslední událostí pro vybrané uživatele a instituce se připíše do subjektů, viz níže.

Propojení, které jste vytvořili se Vám zobrazí ve spisu. Poznáte to tak, že před značkou se zobrazí puntík. Když na značku najedete kurzorem myši, zobrazí se bublina, ve které vidíte poslední událost v řízení a také datum této změny. Kliknutím na značku se otevře nová záložka v prohlížeči s oficiální stránkou InfoSoudu.

Dokud je puntík zbarven žlutě, znamená to že dochází pravidelně k lustraci v rejstříku a změny Vám budou oznamovány skrze úkoly, pokud je máte nastaveny. Ve chvíli, kdy se změní stav na Skončení věci, tedy že administrativní pracovnice soudu vyznačí odškrtnutí věci v systému, ikona InfoSoudu změní barvu na šedou. Od této chvíle se již neprovádí kontrola rejstříku, protože nenastane již žádná změna.

Druh značky je možné kdykoliv editovat kliknutím na symbol tužky v pravém horním rohu. Pokud je potřeba upravit číslo značky, je nutné značku smazat a vytvořit novou.

Aktivace a nastavení InfoSoudu

Službu si aktivujete v Nastavení --> Integrace --> InfoSoud. V případě, že u značky proběhne změna v rejstříku, dokáže Evolio vygenerovat úkol pověřené osobě. Toto oznámení je nutno samostatně nastavit.

Potom vyberete uživatele, kterému se budou oznámení zobrazovat. Na výběr máte možnost podle Vyřizuje, Zodpovídá a přístup ke spisu nebo zvolíte uživatele bez ohledu na jeho funkci. Následně bude Evolio oznamovat změny Vámi vybraným uživatelům pokaždé, když dojde ke změně v rejstříku.

Vygenerované upozornění má podobu úkolu, který má v názvu uvedenu aktuální událost. V textovém poli je převzat popis události z rejstříku.

V případě, že již nechcete tuto funkci používat, stačí kliknout v nastavení na tlačítko v levém dolním rohu formuláře Deaktivovat.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?