Panel subjektu ve spisech

Všechny funkce u subjektu přiřazeného do spisu na jednom místě.

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Panel subjektu zobrazuje základní informace o tomto člověku v Evoliu. Základní podobu lze najít na kartě subjektu. Po přiřazení do případu získá jinou barvu a název odvíjející se od pozice subjektu, ale funkce zůstávají stejné!

Horní modrá část s údaji zobrazuje jméno, příp. titul subjektu, věk, pohlaví, datum narození a webovou stránku, pokud je uvedena. Pokud se jedná o právnickou osobu, je pod jménem uvedené pouze IČO. Přidáte-li na kartě subjektu štítky, zobrazí se ve spisech také vedle jména. Po kliknutí na tři tečky v rohu panelu subjektu a následném zvolení možnosti Upravit se otevře formulář pro úpravu osobních údajů. Subjekt je zde např. možno upravit dle pravidel GDPR nebo doplnit webovou stránku. Tři tečky dále nabízí možnost odebrat subjekt z případu.

Rejstříky

Tlačítko Info v sobě schovává integraci rejstříky. Počet rejstříků v nabídce se bude různit podle toho, jestli se jedná o fyzickou osobu či podnikatele, a dále podle toho, jestli máte jednotlivé rejstříky aktivované v nastavení. Někdy nemusí být tlačítka aktivní, a to z důvodů chybějících údajů u subjektu potřebných pro lustraci.

Výpis z firemní databáze

Výpis z firemní datábaze nalezne informace přes systém MERK. Zde je vidět vše, co má tento externí software uloženo ve své databázi k subjektu. Funguje pouze u osob s IČO.

Nebankovni-registr.cz - Scoring

Scoring u Nebankovního registru zajišťuje komplexní zhodnocení bonity klienta kombinací externích a interních dat a to jak právnických tak fyzických osob.

Centrální Evidence Exekucí

Lustrování v Centrální evidenci exekucí (CEE) zjistí všechny vyhlášené exekuce, zároveň založí úkon, který obsahuje soubor s výsledkem lustrace a ten můžete ihned odeslat např. věřiteli.

Dohledat místně příslušný soud

Funkce vyhledání příslušného soudu funguje společně s funkcí Podrobnosti z obchodního rejstříku pouze u osob s rodným číslem, IČ nebo kombinací data narození s celým jménem. Dohledá za Vás soud, který se nachází nejblíže od adresy klienta ve spise, zároveň nalezený soud automaticky do stejného spisu přidá jako Instituci.

Podrobnosti z obchodního rejstříku

Přímo z Evolia si můžete jednoduše vyhledat informace o Jednateli a Společníkovi nebo zobrazit výpis z obchodního rejstříku.

Vyhledávání pomocí internetu

Posledním tlačítkem v řádku je Skiptracing. Jedná se o vyhledávaní přes internet, více informací o této službě je popsáno v článku věnovaném přímo této funkci.

Kontakty a kontaktní osoba

Na pomezí bloků se nachází zelené tlačítko s plusem. Po kliknutí se zobrazí menu, kterým přidáte další chybějící kontaktní údaje nebo kontaktní osobu.

Poslední a nejrozsáhlejší spodní část začíná tagy uvádějící všechny způsoby, kterými je možné kontaktovat přímo daný subjekt nebo kontaktní osobu subjektu. Jak je přidat jsme si ukázali v předchozím odstavci.

Nalevo je ikona, která symbolizuje typ komunikace s názvem. Název je možno změnit podle potřeb uživatele kliknutím na kontakt a Upravit. Mohou mít také další možnosti např. Notifikační, Pevná linka a Neověřený u telefonu nebo jen možnosti Notifikační a Neověřený u emailu. Notifikační znamená, že je daný telefon/email upřednostňován v systému ke komunikaci před jiným emailem téhož subjektu. Pokud si kontakt nastavíte jako Pevná linka, změní se jeho ikonka i barva ze zelené na šedou. Neověřené kontakty se skryjí do lišty Neověřených kontaktů.

Víte, že je z případu možné na mobilní telefonní čísla dále posílat SMS a IVRS přímo z Evolia?

Ale vraťme se zpět. Uvedené adresy mají také svůj význam. Obrázek domu značí adresu subjektu. Obrázek může mít barvu a tvar podle toho zda se jedná pouze o adresu doručovací, trvalou, neaktivní nebo jejich mix. Doručovací adresy mají zelenou barvu. Trvalé adresy se značí šedou barvou se symbolem malého panteonu. Pokud je adresa současně trvalá a doručovací, barva panteonu se změní na zelenou. Neaktivní adresy jsou šedé a nesou symbol přeškrtnuté karty. Každá adresa má dále na pravé straně odkaz na mapy google/seznam.

Symbol kufru zobrazuje zaměstnavatele subjektu, toho přidáte kliknutím na tlačítko zeleného plus. V nastavení zaměstnavatele máte možnost přidat jeho adresu, od kdy do kdy máte platnou pracovní smlouvu, a také výši mzdy.

Jako poslední je lišta Zobrazit podrobnosti. Po kliknutí na šipku v pravé části se zobrazí informace, které byly zadány u subjektu, ale kvůli menší důležitosti nebyli zobrazeny výše. Jedná se např. o rodné číslo, datum narození, DIČ apod.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?