Přidání advokátního spisu

Rychlé a jednoduché přidání advokátního spisu.

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Nový advokátní spis přidáte do systému kliknutím na tlačítko +Nový ve vrchní liště. Lišta je přístupná vždy, takže nezáleží, kde v Evoliu se zrovna nacházíte.

Po kliknutí vyberete Advokátní spis. Dále se dostanete k vyplnění formuláře pro založení spisu.

Nejrychlejší způsob založení spisu

Na kartě Základní údaje vyplňujete údaje o spisu jako Věc, Druh případu a Číslo spisu. Pokud chcete spis vytvořit co nejrychleji, tak stačí vyplnit pouze Věc a kliknout na tlačítko Vytvořit. Všechny ostatní informace lze dodatečně doplnit i z karty spisu.

Další podrobnosti při založení

Pro lepší přehled můžete vyplnit Druh případu. Číslo případu vyplníte buď ručně nebo se vyplní automaticky podle Hlavní číselné řady. Více o číselných řadách zde. Těsně pod věcí si můžete zapnout, aby se jednalo o interní případ.

U přidávání Klienta máte možnost ho vybrat z existujících subjektů nebo založit úplně nového. Toho vyberete kliknutím na modré tlačítko Přidat klienta > Vytvořit nový subjekt.

V druhé půlce formuláře určitě stojí za zmínku funkce Vyřizuje, Zodpovídá a Přístup ke spisu. Tyto funkce Vám umožní snadněji pracovat v týmu. Úplně dole se k založení spisu váže Poštovní účet, nacházející se ve spodní části formuláře. Založení vlastníka pošt. účtu je popsáno v článku ze sekce Nastavení.

Vzorově vyplněná karta Základní údaje.

Druhá karta Ostatní je volitelná, zde stojí za zmínku především možnost určit, kdy došlo k Zahájení spisu, a také Ukončení spisu. Nakonec také vybíráte Nadřízený spis, to tehdy když spisy mají návaznost. Dále potom Umístění spisu a přidání Poznámky.

Když jste spokojeni se svými vyplněnými údaji, tak kliknete na tlačítko Vytvořit vpravo dole. Po úspěšném založení spisu se můžete přesunout na jeho kartu, kde s ním můžete hned pracovat.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?