Subjekty ve spise

Panel subjektů Vám graficky přehledně zobrazuje všechny subjekty, které se daného případu účastní a jaké v něm mají postavení.

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

U většiny případů je panel zobrazován vždy v prostřední části karty Přehled.

U pohledávek a úvěrů je panel volitelný, jde zviditelnit a kdykoliv zase schovat.

Přidání subjektu

Tady se subjekty přidávají do jednotlivých kategorií. Subjekty dělíme na hlavní typy a podřízené subjekty. Subjekt hlavního (nadřízeného) typu přidáte v panelu šedým křížkem vpravo nahoře.

Po kliknutí na +Přidat subjekt se Vám otevře formulář, kde určíte jaký bude vztah subjektu k danému případu. Následně naleznete daný subjekt v databázi. Vyhledávání obsahuje našeptávač, který po vyplnění několika znaků vyhledá subjekty s těmito znaky ve jméně. Pokud subjekt není v databázi, je potřeba jej založit pomocí tlačítka Vytvořit nový subjekt.

Jména mohou také podléhat GDPR, pokud došlo k anonymizaci osobních údajů, je zobrazena pouze zkratka ***GDPR*** .

Po zavedení do případu a kliknutím na jméno subjektu se zobrazí jeho základní informace. V případě, že kontakty jsou uvedeny je možné daný subjekt přímo kontaktovat, např. skrze email. Kliknutím na jméno můžete přejít na kartu daného subjektu.

Podřízené subjekty

Využijete je tehdy, když potřebujete přidat subjekt, který nepatří mezi hlavní subjekty, ale zároveň k nim má určitý vztah a nějakým způsobem je s případem spojen. Vztah daného subjektu k případu se zobrazuje za jménem šedým písmem, např. právní zástupce, zákonný zástupce, opatrovník, manžel apod.

Vazba podřízenosti je vyobrazena zlomem mezi subjekty (např. na Mgr. Janu Smutnou je zlomem navázán její právní zástupce JUDr. Ticháček).

Přidání podřízeného subjektu

To provedete pouze kliknutím na již vytvořený hlavní subjekt, kde v okně, které se Vám zobrazí vyberete Přidat podřízený subjekt.

Po kliknutí se Vám opět otevře formulář, který je stejný jako u vytváření hlavního subjektu výše.

U podřízených subjektů je ještě nutné zmínit, že i ony mohou mít na sebe navázaný podřízený subjekt, např. právní zástupce může mít substituenta.

Shrnutí panelu a co na něm naleznete

Subjekty jsou rozděleny podle hierarchie, nejvýše v každé kategorii je postaven hlavní subjekt a pod ním jsou na něj navázány podřízené subjekty. U každého subjektu se ještě navíc zobrazují dodatečné informace v podobě malých ikonek vpravo.

Malé i v modrém kruhu označuje střet zájmu v souvisejících spisech, tedy že daný subjekt se nachází ve více spisech.

Bublinka označuje poznámku ke spisu.

Oranžový trojúhelník s vykřičníkem značí insolvenci, více níže.

Najetím myší na střet zájmů nebo poznámku ke spisu se Vám zobrazí bližší informace. U střetu uvidíte v jakém postavení se daný subjekt nachází v dalších případech a najetím na poznámku si zobrazíte její obsah.

Insolvence

Je možné že se Vám ve spise u jakéhokoliv subjektu zobrazí oranžový trojúhelník. Tento znak symbolizuje, že daný subjekt je v insolvenci.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?