Práce s financemi pohledávky

Podívejte se, jak se pracuje se záložkou Finance

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Finance slouží k celkové správě vymáhané částky pohledávky. V jednoduchých bodech si společně vysvětlíme jak s financemi pracovat pro co největší efektivitu.

  • V tuto chvíli Vás zajímá v přehledu tlačítko Nastavení. Je důležité všechny údaje upřesnit před začátkem práce, ať máte co nejméně práce a např. platby se rozúčtovávaly samy.

  • Přesuneme se do druhé záložky Položky. Kde už můžete zadávat jednotlivé finanční položky, z kterých se dluh skládá. Máte na výběr z dvacítky nejpoužívanějších typů, ale můžete také zakládat své vlastní.

  • Tímto máte všechny údaje dluhu zaznamenány a čekáte na platbu od dlužníka. Máte ji na svém účtu a nemáte nastaven import z banky? Nevadí, založíte platbu do Evolia ručně. Pokud jste během nastavení zvolili rozúčtovací profil, bude se nová platba dělit podle něj. Má-li dlužník vytvořen splátkový kalendář, spárujte také s ním tuto platbu!

  • V poslední záložce Rozúčtování vidíte všechna proběhlá rozúčtování. U každého je datum, kdo jej provedl, podle kterého profilu a jaké skupiny dluhu byly uhrazeny.

Nyní už jste připraveni na práci s financemi v Evoliu. Zajímá Vás o nich více informací? Začněte znovu a podrobněji od záložky Přehled!


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?