Vykazování ve spisech

Evolio umožňuje snadno vykázat a následně vyúčtovat veškerou práci a náklady provedené v případech.

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

V tomto článku Vám ukážeme, co všechno můžete ve Vykazování ve spisu najít.

Části:

Souhrn

Po otevření záložky Vykazování ve spise vidíte souhrn veškeré vykázané práce a výdajů. V panelu Fakturace se nachází základní údaje a graficky zpracovaný přehled vyúčtované práce a výdajů. V tabulce Vykázaná práce a náklady advokáta níže naleznete přesné částky veškerých nákladů včetně výpočtu s/bez DPH.

Před započetím jakékoliv práce se spisem doporučujeme nastavit vyúčtování, abyste předešli zpětným úpravám jednotlivých záznamů. Učiníte tak kliknutím na modré tlačítko Nastavit.

V nastavení zvolte, zda chcete případ účtovat na klienta a vykázat mu tak veškeré spisy jednou fakturou, nebo účtovat na spis, kdy každý spis bude mít své faktury. Po zvolení typu vyúčtování doplňte frekvenci vyúčtování a zbytek parametrů, mezi které patří měsíční paušál a nebo rozpočet spisu, který Vám přehledně hlídá výši vykázaných činností. Po nastavení můžete pokračovat ve vykazování.

Přímo na záložce Vykazování poté vidíte, kolik % z rozpočtu bylo využito.

O tom, jak práci a zaznamenávat pojednává článek způsoby vykazování.

Hotové výdaje

V záložce Hotové výdaje naleznete seznam všech hotových výdajů spojených se spisem. Můžete zde také výdaje přidat tlačítkem nad tabulkou nebo upravit již existující výdaj kliknutím na něj. Většina hotových výdajů se zapisuje už v úkonu.

Vykázaná práce

V záložce Vykázaná práce naleznete veškerou provedenou práci ve spise. Záznamy jsou rozděleny do dvou tabulek podle sazby. Po kliknutí na řádek s výkazem ho můžete dále upravovat.

Tabulky se záznamy vykázané práce jsou rozšířeny o možnost filtrace dat a řazení podle libovolného sloupce. Jednotlivé parametry lze filtrovat kliknutím na ikonku trychtýře u názvu sloupce, která se zobrazí po přiblížení myší. Seřadit práci podle hodnot lze kliknutím na název sloupce.

Taktéž je možné filtrovat vykázanou práci podle data a stavu pomocí dvou tlačítek na levé straně záložky.

Chcete vyhledat vykázanou práci jen v určitém datovém rozmezí? I toto je možné vyplněním dat v políčkách od a do níže v nabídce.

Zároveň si můžete tuto práci kdykoliv exportovat do excelovské tabulky pomocí tlačítka Export do excelu.

V poslední řadě tlačítko tří teček nabízí další užitečnou možnost filtrace, a to Upravit sloupce, kde vybíráte, které sloupce budou viditelné, a možnost Filtrovat.

Funkce Filtrovat umožňuje pomocí matematických znamének (<, >, =, atd. ) vyhledávat například pouze vykázanou práci od určité ceny nebo najít práci ze zadaného časového období. U nečíselných dat lze filtrovat i pomocí začátečního písmene.

Paušály

V této záložce naleznete paušály vygenerované v Manažeru vyúčtování. Práce s paušály má trochu jiná pravidla než vykázaná práce, proto jsme Vám vytvořili návod pro práci s nimi.

Vyúčtování

Zde z vykázané práce, hotových výdajů a paušálu vytváříte výčet provedených úkonů pro subjekt, který mu následně můžete společně s fakturou poslat k úhradě. Toto vyúčtování je pouze typu Na spis. Účtování na klienta se provádí v Manažeru vyúčtování.

Vyúčtovat práci lze snadno kliknutím na zelené tlačítko + Přidat. V okně Vytvořit vyúčtování zadejte období vykonané práce a zvolte, jaké typy práce chcete do výkazu zahrnout. Do vyúčtování se automaticky propíší veškeré důležité informace, které je možné nadále upravovat.

Platby

Zde naleznete tabulku všech plateb. Ty můžete vytvářet ručně pomocí tlačítka Příchozí platba, kde zadáváte všechny náležité údaje. Druhou variantou je provést spárování s bankou a platby se Vám budou automaticky do Evolia napojovat.

Faktury/Doklady

V této záložce můžete vytvářet a spravovat faktury nebo ostatní daňové doklady a díky párování s platbami také sledovat stav jejich uhrazení.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?