Insolvence subjektu

V tomto článku se dozvíte, jak pracuje Evolio se získanou informací o insolvenci subjektu.

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Pokud subjekt záznam o insolvenci má, Evolio Vám to dá najevo v Přehledu. Vedle jména v panelu Informace o subjektu se objeví oranžová značka Insolvence.

Po najetí na značku uvidíte datum a název posledního úkonu. Po následném kliknutí se dostanete na oficiální stránku ISIR. Upozornění se zobrazí také ve všech případech.

Na jakém principu ale dohledání probíhá?

Dohledání dle Rodného čísla (IČO)

Evolio vyhledává v rejstříku více způsoby. U fyzických osob se porovnává rodné číslo s těmi v Insolvenčním rejstříku.
Právnické osoby se vyhledávají podle jedinečného Identifikačního čísla.

Dohledání dle Data narození

Druhým způsobem je nalezení shody s datem narození. Toto dohledání je méně spolehlivé, protože může nastat shoda údajů! Proto je u subjektu tag Insolvence - dle data narození, kterým se odlišuje od dohledání pomocí RČ. Toto upozornění je nutné ověřit uživatelem v Insolvenčním rejstříku. Nejjednodušší způsob je opět kliknutí na značku insolvence.

Pokud uživatel zjistí, že insolvence k subjektu nepatří, je nutné subjekt odpárovat od rejstříku. To lze provést velmi jednoduše, skrze tlačítko v insolvenční značce.

V případě že zadáte jak datum narození, tak rodné číslo, bude vždy upřednostňováno ověření dle rodného čísla. Neboť to má každá osoba jedinečné.

Co vše je možné získat z rejstříku a jak jej podrobně nastavit se dozvíte v článku věnovaném speciálně Insolvenčnímu rejstříku.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?