Integrace s Nebankovním registrem
Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Nebankovní registr je unikátní nástroj, který zajišťuje komplexní zhodnocení bonity klienta kombinací externích a interních dat u fyzických osob. Výsledkem lustrace je získání externího posouzení vyžadovaného zákonem tzv. Certifikát úvěruschopnosti a doplnění / validaci dat, které Vám žadatel poskytl. O poskytnutí či zamítnutí definitivně rozhodne Váš další interní scoring, který zohledňuje další parametry.


Aktivace registru

Jako první musíte tuto integraci spustit, a to v Nastavení→Integrace→Nebankovní registr. Aktivace služby nic nestojí!


Provedení lustrace

Poté už můžete u všech subjektů s rodným číslem nebo kombinací data narození s celým jménem pod tlačítkem Info→Nebankovní-registr.cz - Scoring spustit lustraci. Evolio otevře nové okno, ve kterém máte základní informace, přímo z něj si můžete zobrazit detailní výpis na oficiálních stránkách Nebankovního registru.

Pozn.: Subjekt musí figurovat na aktivním spise pro korektní provedení lustrace a následné stáhnutí souboru.


Image Placeholder

To ale není všechno, Evolio zároveň založí úkon, který obsahuje soubor s výsledkem lustrace a ten můžete ihned odeslat např. věřiteli.


Image Placeholder

V PDF souboru je také odkaz na oficiální stránku Nebankovního registru s detailními informacemi, takže i věřitel si může ověřit výsledek. Proklik přes odkaz Detail lustrace již není brán jako provedení lustrace, takže za něj nic neplatíte!


Image Placeholder

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?