Nastavení šablony EPR
Veronika Sosnová avatar
Autor: Veronika Sosnová
Aktualizováno před více než týdnem

Nyní Vám ukážeme, jak správně v Evoliu nastavit šablonu Elektronického platebního rozkazu.

Pokud již máte šablonu vytvořenou, o generování EPR přímo ve spise pojednává článek Práce s Elektronickým platebním rozkazem.

Šablona rozkazu

Vytvoření EPR šablony vyžaduje určitou dovednost a proto jsou první šablony pro zákazníka obvykle vytvářeny ve spolupráci s konzultanty Evolia. Posléze si zákazníci vytvářejí šablony nebo jejich modifikace svépomocí.


Připravuje se na základě vzorů (obvykle ručně generovaných EPR). Přesuňte se do Nastavení→Integrace→EPR-Elektronický platební rozkaz. Zde přidáte novou šablonu. Šablon můžete můžete mít několik, pro každý vzor jinou.

Image Placeholder

Základní údaje šablony

U šablon, pokud se podíváte pozorněji, zjistíte, že první dvě záložky Základní údaje a Podrobnosti mají stejné položky, které se nacházejí přímo ve formuláři EPR. Doplníte je ze svých vzorů ve stejné podobě do Evolia.


Image Placeholder

V Podrobnostech můžete zaškrtnout, že si přejete vkládat číslo případu jako spisovou značku žalobce, zda jste plátcem DPH nebo jestli souhlasíte s rozhodnutím věci bez nařízení jednání.

Pokud zaškrtnete políčka Dogenerovat... nemusíte tyto zadávat do finančních položek, vytvoří se samy. Když nevyplníte do šablony všechny tři účty, budou se přebírat z nastavení v pohledávce, ve které budete EPR generovat.

Skutečnosti a jejich texty

Skutečnosti jsou nárokované položky ve vymáhané částce. Těch můžete mít v šabloně neomezené množství, musí ale mít stejný název jako finanční položka v pohledávce. Text přepíšete z Vašeho EPR, místo přesných údajů můžete používat tiskové parametry, které údaje doplní samy při generování. Tiskovým parametrům se věnujeme v tomto článku.

Pokud máte finanční položky, které nechcete vložit do skutečností, můžete je vyřadit v detailu konkrétní položky. Podívejte se, jak na to.

Skutečnosti doplněné o tiskové parametry, tak mohou vypadat následovně:

Použité parametry na obrázcích, které si můžete ihned vyzkoušet:

  • [[Spis.Cislo]] - doplní číslo případu

  • [[Finance.Celkem.Narok.Jistina]] - sečte všechny položky typu Jistina

  • [[Finance.Celkem.Narok.Uroky]] - sečte všechny položky typu Úroky.

U parametrů [[Finance.Celkem.Narok.Jistina]] a [[Finance.Celkem.Narok.Uroky]], si můžete všimnout rozšířeného zápisu o |Format=mena. Tento doplněk automaticky připíše za částku měnu ( ,- Kč).

Máme také parametry, které jsou jedinečné, protože každý zákazník má jiná data a je potřeba šablonu co nejvíce přizpůsobit požadavkům každého z Vás.

  • [[PripadUDF|Datum smlouvy]] - tyto parametry se přebírají z polí UDF, která jsou dělána na míru. Více o nich naleznete zde.

  • [[Udalost.PredzalobniVyzva.Datum]] - tento parametr nalezne datum vytvoření úkonu s názvem Předžalobní výzva v daném případu

Opakovaně přikládané dokumenty

Do poslední záložky Stálé přílohy vložíte dokumenty, které se budou vždy přikládat ke každému vygenerovanému EPR podle této šablony. Dokument po nahrání označíte jedním z 6 typů příloh.

Image Placeholder

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?