Nastavení Vykazování a fakturace

Projděte si jedno z nejdůležitějších nastavení v Evoliu, které obsahuje hodinové sazby a firemní účty (dodavatele).

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Nastavení firemního účtu slouží k ucelenému záznamu údajů o Vaší firmě. Informace zde vyplněné poté Evolio využije při vyúčtování práce, vystavení daňového dokladu (faktury) nebo generování dokumentů pomocí tiskových parametrů. Najdete je v Základním nastavení.

Jako první nastavujete hodinovou sazbu, a to kliknutím na řádek, který chcete upravit. Každý z uživatelů má přiřazenou hodinovou sazbu podle pozice ve firmě. Při vykazování práce na spisu potom Evolio klientovi automaticky účtuje přidělenou sazbu. Tu si můžete nastavit i v několika měnách pomocí + Přidat měnu.

Po nastavení hodinových sazeb následují dvě políčka, díky kterým budete moct po jejich aktivaci vykazovat práci podle přesné časové doby nebo evidovat vícepráce ve spisech bez paušálu.

Níže vidíte firmy, za které můžete fakturovat. Novou firmu přidáte pomocí tlačítka +Přidat další firmu.

Ve formuláři vyplňujete 2 záložky: Základní údaje a Oprávnění. Základní údaje zahrnují fakturační údaje, bankovní účet, kontaktní údaje a adresu. Když doplníte také IBAN budete mít u faktur QR kód pro platbu.

V sekci Oprávnění poté volíte, kdo má k firemnímu účtu přístup. Zde se vám zobrazí pouze vyúčtování a faktury, které jsou předem vystaveny na firmu v nastavení.

K nastavení firmy se poté dostanete kliknutím na její řádek.

Vyplněné údaje jsou poté viditelné při tvorbě faktury. Logo je doplněno až po jejím vygenerování.

Pozor: Faktury se liší na základě Vašeho nastavení Vykazování. Rozdíly jsou mezi plátci a neplátci DPH. Pro plátce DPH je v záhlaví uvedeno Faktura - Daňový doklad, nechybí ani daňové identifikační číslo a kolonka s výší DPH. U neplátců tyto věci chybí.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?