Realitní spis - přehled

Základní informace a výhody práce s realitním spisem

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Realitní spis je nový modul dostupný pro uživatele placené verze Evolia. Jedná se o specializovaný typ spisu, který je určený především pro snadnou evidenci advokátních úschov spojených s prodejem nemovitostí.

Práce s Realitním spisem je podobná práci se spisem Advokátním. V tomto článku vám ukážeme hlavní výhody a rozdíly Realitního spisu, proto pokud v práci se spisy tápete, doporučujeme prvně přečíst článek Karta advokátního spisu

Druhy případů

Pokud vytváříte Realitní spis, můžete si povšimnout rozdílných Druhů případu. Můžete vybírat mezi Běžnou agendou RK a Individuálním realitním případem, nebo si kliknutím na Druh případu nastavit vlastní.

Štítky a stavy

Výhodou toho, že máte spisy spojené s prodejem nemovitostí pohromadě je možnost mít štítky a stavy přizpůsobené úschovám spojeným s nemovitostmi, několik jsme vám jich do Evolia přímo vytvořili. Štítky i stavy si můžete dále sami upravovat. Postupy najdete v článku Štítky a Stavy případů Evolia.

Subjekty v Realitním spise

Rozdílu si můžete povšimnout také při přidávání nových subjektů do spisu. Realitní spis nabízí specifickou řadu vztahů subjektů, těmi jsou Instituce, Kupující, Makléř, Klient a Prodávající.

Záložka Reality

V záložce Reality jsme pro vás připravili jedinečné parametry, díky kterým můžete podrobně popsat celý proces případu. Důležité informace tak máte pohromadě a na jednom místě.

Záložka Depozita

Další důležitou záložkou jsou Depozita. Na této záložce můžete přidávat a spravovat depozita a pracovat s Vklady a Výplatami. Více o práci s depozity najdete v článku Jak vést depozita.

Po vyplnění depozita máte možnost rovnou odeslat hlášení na ČAK, přečtěte si jak na to.

Vzory dokumentů

Nezapomeňte, že i v Realitních spisech můžete využívat Vzory dokumentů s Tiskovými parametry. Speciálně pro tuto příležitost jsme vám nahráli několik vzorů, stačí je jen vyzkoušet.

(gif s vytvářením dokumentu)

Hlídání změn v katastru nemovitostí

Stejně jako u Advokátního spisu, i Realitní spis umožňuje hlídání změn na katastru nemovitostí. Jak hlídání změn nastavit a co všechno tato funkce umí se dozvíte v článku o katastru nemovitostí.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

.

Dostali jste odpověď na svou otázku?