Vzory dokumentů
Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Další částí Nastavení spisové agendy, která úzce souvisí nastavením úkonů jsou Vzory dokumentů.


Zde se uchovávají veškeré předlohy dokumentů sloužící ke generování. Nejedná se o dokumenty uložené v jednotlivých spisech!


U dokumentů v tabulce lze pomocí dvou tlačítek, vlevo nad tabulkou, změnit vzhled řazení, vedle je pole pro vyhledávání dle názvu dokumentu. A nakonec v pravé části tabulky, možnost řadit dokumenty buď podle názvu souboru nebo data přidání.


Nový vzor

Dokumenty musíte nejdříve vložit do úložiště Evolia. To je možné pomocí tlačítka Přidat→Přidat soubor. Otevře se nové okno, ve kterém vyberete dokument uložený ve Vašem počítači určený k nahrání. Při nahrání vzoru v okně Informace k šabloně vyberte zdroj dat: Událost. Utřídit dále dokumenty systematicky můžete Vytvořením složky a zařazením dokumentů do ní.


Evolio umožňuje také nahrání vzoru jednoduchým přetažením z okna Vašeho počítače do tabulky s dokumenty.


Úpravy vzoru provedete pomocí tří teček v pravém rohu. Zamčením dokumentu zabráníte jeho úpravám. Revizi můžete nahrát ručně nebo pokud máte stažen Synchronizer, kliknutím na ikonu vzor otevřete přímo z prohlížeče a po uložení změn se revize nahraje automaticky sama.


Použití vzoru

Vytvoření těchto vzorů je velká výpomoc při používaní úkonů v Aktivitách. U každého úkonu jde dokument vygenerovat s adresátem a vyplněnými údaji z konkrétního spisu pomocí Generovat dokument. Zde se zobrazí nabídka vzorů přidělených k úkonu, pokud nejsou přiděleny, Evolio nabídne veškeré vzory. Po výběru se dokument začne generovat a následně můžete celý úkon rychle a jednoduše odeslat.


Než se pustíte do samotného generování přečtěte si, prosím, článek věnovaný Generování dokumentů, kde se dozvíte o tiskových parametrech a jak s nimi pracovat!


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY




Dostali jste odpověď na svou otázku?