Přihláška do insolvence
Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Připravili jsme další stupeň automatizace Vaší práce. Evolio umí generovat údaje do formuláře pro přihlášku do insolvence a také ji odeslat. Nyní Vám ukážeme, co vše je nutné nastavit pro její správné fungování.

Pokud ještě nemáte vytvořenou šablonu pro Přihlášku do insolvence, přečtěte si jak na to.

Pozor: Pro podání přihlášky do insolvence musí být v pohledávce subjekt s aktivní insolvencí. Příslušenství v pohledávce se automaticky kapitalizuje k datu insolvence nalezeném v ISIR.

Každá pohledávka určena pro Přihlášku do insolvence musí mít uvedeny validní údaje jako jsou věřitel, dlužník, jistina atd. Tyto údaje zadáváte už přímo ve vybrané Pohledávce. Pokud nevíte jak na to doporučujeme začít např. s článkem Práce s financemi pohledávky. V případě, že některý z těchto údajů chybí, generování přihlášky skončí chybou.

Pokud máte finanční položky, které nechcete vložit do Přihlášky do insolvence, můžete je vyřadit v detailu konkrétní položky. Podívejte se, jak na to.

V pohledávce před generováním přichystáte místo pro dokumenty. Vytvoříte složku Přihláška do insolvence přes Přidat→Speciální složka→Přihláška k insolvenci, kam se následně budou všechny dokumenty ukládat.

Generování Přihlášky do insolvence a její úpravy

Teď už můžete generovat přihlášku. Tu naleznete v přehledu Financí, kde je tlačítko Přihláška do insolvence. Způsobů je několik. Přihlášku můžete generovat s úpravami, bez úprav nebo vytvořit XML pro pokročilejší úpravy.

Pro první pokus využijte právě možnost Vytvořit novou a otevřít pro úpravy. Ta slouží pro případy, kdy se text ve skutečnostech musí ještě před odesláním upravit, protože se nedá text standardizovat. V dalším kroku vyberete šablonu, podle které se bude přihláška generovat. Takto vygenerovanou přihlášku můžete rozpracované uložit jako koncept a pokračovat kdykoliv později na jeho úpravách v Upravit rozpracovanou přihlášku, nebo hned odeslat na příslušný soud.

Generovat kompletní přihlášku můžete u šablon bez nutnosti dalšího zásahu.

Po vygenerování přihlášky se v Aktivitách vytvoří úkon Návrh na přihlášku do Insolvence. V úkonu vidíte, že probíhá generování PDF dokumentu, to trvá i několik minut!

Po jeho vytvoření můžete vidět výslednou podobu přihlášky i s doplněnými údaji v oficiálním PDF formuláři.

Pokročilé úpravy

Když chcete nějaké údaje v přihlášce upravit, stáhněte si z úkonu soubor epp.xml. V něm poveďte změnu. Z úkonu odstraňte PDF soubor epp.pdf a otevřete si stažený, originální formulář přihlášky, který není vyplněn. Do něj importujete údaje z upraveného XML souboru, který jste vygenerovali v Evoliu

Tento soubor s importovanými daty nahrajte do původního úkonu v Evoliu, podepište certifikátem a následně odešlete.

Pro více informací kontaktujte naši technickou podporu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?