Import případů
Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Pokud začínáte pracovat s Evoliem pravděpodobně budete chtít vložit pohledávky, se kterými poté budete pracovat. Abyste pohledávky nemuseli vytvářet po jedné, můžete je vložit z tabulkového souboru MS Office Excel, ve kterém máte seznam pohledávek pomocí Evolio Importeru.

Po přihlášení se otevře hlavní menu. V něm vyberte možnost Import případů.


Do tabulky Import případů poté vložte vaši tabulku MS Excel pomocí tlačítka Otevřít.


Aby Evolio dokázalo rozpoznat a přiřadit data z tabulky k jednotlivým položkám v prostředí Evolia proveďte Mapování.


Šablonu pro úspěšné namapování vaší tabulky vám vytvoříme. Stačí, když nám zašlete vzor dokumentu, ve kterém máte vaše pohledávky uložené. Tuto šablonu poté v okně Mapování vyberte a stiskněte tlačítko Potvrdit.


V levém dolním rohu naleznete Souhrn importu. Pokud v prvním řádku tabulky máte názvy jednotlivých sloupců, políčko První řádek je hlavička nechte zaškrtnuté. Níže se vypisuje název šablony, počet zvalidovaných (úspěšně namapovaných) případů a počet chybných případů. Případy, u kterých se vyskytla chyba budou v tabulce červeně zvýrazněny.

Pokud se tabulka namapovala úspěšně, stiskněte Import.


V okně Import poté zvolte název balíku, kterým si označíte vložený soubor dat. Typem portfolia si můžete označit jaký typ dat vkládáte, což slouží pro lepší zpětnou orientaci. Poté určete zaměstnance vyřizujícího a zodpovídajícího za importované případy.


Takto vypadá případ před a po importu z tabulky do Evolia.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?