Sekce Výkaz práce

Veďte si přehledný výkaz práce v týdenním kalendáři a upravte si jeho zobrazení dle svých potřeb.

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Výkaz práce je samostatná sekce, ve které vidíte veškerou Vaši vykázanou aktivitu. Díky přehlednému zobrazení dokážete určit, kolik máte vykázané práce v pracovním týdnu bez proklikávání všemi spisy nebo kolik máte využitého volna, a nejen to!

Sekce Výkaz práce je přístupná přes hlavní menu v levém horním rohu.

Základní zobrazení

Sekce nabízí dvě možnosti zobrazení: Základní a Kalendářové. Základní zobrazení ukazuje práci daného uživatele rozdělenou po dnech v sloupcovém grafu. Uživatel jednoduše zjistí, ve kterých dnech vykázal kolik práce - stačí se podívat na výšku sloupce v daném dni.

Ve výkazu se mění zbarvení práce podle stavu. Nevyúčtovaná práce má světle modrou barvu, vykázaná zelenou barvu. Pokud práce nebude nikdy účtována, změní barvu na světle šedou, stornovaný výkaz má o několik odstínů tmavší šedou. Vypsané volno se v kalendáři zabarví do oranžova.

Ve výkazu práce můžete ve sporní části stránky najít také nevykázané aktivity. Je to ve zkratce vykazování práce bez práce, do kterého zapojujeme také umělou inteligenci. Zajímají Vás podrobnosti? Více se o nich dozvíte v navazujícím článku.

Zápis práce

Nový zápis práce můžete vykázat dvěma způsoby: vykazování do sloupce a pomocí tlačítka Zapsat.

Vykazování do sloupce

Do sloupce vykážete novou práci pomocí tlačítka Přidat, které se zobrazí ve sloupci, na který najedete myší. Vyhledáte případ, kterému chcete práci přiřadit a zapíšete čas a druh aktivity (buď ručně, nebo výběrem z číselníku), nakonec můžete vybrat i typ činnosti pro opakovanou práci a pro potvrzení kliknete na Uložit.

Po uložení vidíte, že ve sloupci je záznam s názvem případu, aktivitě a časovým údajem (pokud je zadaný přesně od a do). Počet odpracovaných hodin se zobrazí vpravo dole.

Vykazování pomocí tlačítka Zapsat

Ve výkazu lze zapisovat práci i pomocí modrého tlačítka Zapsat. Hodí se ho používat zejména pro evidenci volna a nachází se v horní části stránky.

Po rozkliknutí tlačítka Zapsat máte na výběr Hodinovou sazbu, Částku, Advokátní tarif a Volno. Pokud zapisujete Volno, otevře se Vám okno pro vykazování mimopracovních aktivit, kde zadáte datum, čas, interní případ a vše potvrdíte tlačítkem Uložit. Při zvolení jakékoliv další možnosti (Hodinová sazba, Částka, Advokátní tarif) je následný postup stejný jako při vykazování pomocí tlačítka Přidat (viz výše).

Kalendářové zobrazení

Pro ty, kteří jsou zvyklí vykazovat podle času do kalendáře, máme připraveno druhé zobrazení, které si můžete spustit přes ozubené kolečko v záhlaví.

V tomto zobrazení narozdíl od Základního, kde vidíte přesně od kdy do kdy byla práce provedena a její návaznost, uvidíte vykázanou práci přehledněji v časovém sledu.

Zde už nevidíte tlačítko Přidat, ale i tak můžete vykazovat do libovolných prázdných míst v kalendáři táhnutím myší po vybranou časovou dobu (případně jen kliknutím) nebo přes tlačítko Zapsat.

V kalendářovém zobrazení můžete navíc přesouvat jednotlivé bloky výkazu práce pomocí myší.

Možnosti zobrazení výkazu

Změnit aktuálně zobrazený týden lze pomocí dvou tlačítek s šipkami vedle měsíce.

Hodí se Vám více vidět nejen pracovní týden, ale i víkend nebo rovnou celý měsíc? Vpravo překliknutím vyberete potřebné zobrazení.

Pokud máte uděleno právo, můžete se dívat na výkaz svých kolegů, když ve výkazu změníte jméno.

Úpravy a změny

Občas potřebujete výkaz upravit, například ne vždy je práce v nastavené sazbě. Proto se při kliknutí na položku ve sloupci otevře formulář s údaji. V této chvíli můžete změnit sazbu, čas, vykazovanou činnost atd.

Tip:

Po najetí na sloupec myší se v jeho pravém horním rohu zobrazí dvě ikonky.

První ikonka zleva se symbolem listu papíru Vám umožní danou vykázanou práci jedním kliknutím zkopírovat pod existující blok výkazu práce. Druhá ikonka více vpravo po kliknutí otevře ve Vašem vyhledávači novou kartu s případem v Evoliu, který je k danému výkazu přiřazen.

Pokud máte pocit, že Vám tento článek vše pořádně nevyjasnil, můžete se podívat níže na naše video o práci s Výkazem, které Vám vysvětlí vše potřebné i s názornými ukázkami.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?