Všechny sbírky
Pošta (Podatelna)
Práce se zprávami
Příjem a odesílání datových zpráv a emailů v Poště
Příjem a odesílání datových zpráv a emailů v Poště
Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Přijmout a odeslat je funkce pro provádění hromadných operací s poštou v Podatelně. Jak již napovídá název, jedná se o úplné stažení či odeslání pošty ze všech propojených poštovních účtů v Evoliu. Spustit operace je možné v horní liště podatelny.

Tato služba nabízí možnost stažení nebo odeslání všech datových zpráv a emailů. Odeslání se uskuteční u pošty která je v části K odeslání. U datových zpráv lze navíc zvolit pouze jeden vybraný účet a to z důvodu začátku plynutí zákonné lhůty pro odpověď. Při stažení příchozích datovek dochází zároveň k stažení odchozích zpráv, které nebyly odeslány z Evolia.

Po vybrání požadované akce se zobrazí přes celou obrazovku hlášení o probíhaném stahování. Stahování může probíhat i několik minut, prosíme proto o strpení.

Evolio emaily stahuje automaticky každých 5 minut, jejich ruční stažení tedy zkrátí tuto dobu. Ovšem stahování datových zpráv se neprovádí zcela automaticky z důvodu běžící zákonné lhůty pro odpověď po přijetí této pošty. Automatické stahování datových zpráv je možné v nastavení schránky, čímž Vám Evolio dává příležitost rozhodovat o datu počátků této lhůty.

Listinnou poštu, která je ve stavu Neodesláno je možné také jedním kliknutím ze složek K odeslání a Koncepty změnit na Odesláno. Doporučujeme tuto funkci používat častěji pro menší počet pošty, protože nedochází k výběru, která pošta byla odeslána, ale Evolio vždy označí veškerou listinnou poštu.


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?