Kalendář úkolů

Podívejte se jak přidávat a spravovat Vaše úkoly přímo v kalendáři.

Veronika Sosnová avatar
Autor: Veronika Sosnová
Aktualizováno před více než týdnem

Kalendář navazuje na Seznam úkolů. Do kalendáře se dostanete skrz hlavní nabídku vlevo, sekce Moje práce > Úkoly a kalendář. Po rozkliknutí se nejprve dostanete na stránku s úkoly, kde zvolíme možnost Kalendář v záhlaví.

Kalendář slouží k přehlednému zobrazení všech úkolů, které byly vytvořeny v jednotlivých případech. Zároveň můžete zakládat nové úkoly i přímo z kalendáře, a tak máte možnost mít Váš časový plán přímo před očima.

Po otevření kalendáře se Vám zobrazí aktuální pracovní týden, ve kterém uvidíte své úkoly.

Hned na úvod je dobré zmínit, že v tabulce u každého úkolu vidíte podrobnosti jako přiřazený spis, subjekt, výši dluhu (pokud existuje). Malé ikony potom v pravém dolním rohu navíc zobrazují počet příloh, komentářů a počet položek v seznamu vztahující se k danému úkolu.

Kalendář lze vždy zobrazit za určité období. Délku období zvolíte v pravém horním rohu kalendáře. Na výběr máte tři možnosti den, pracovní týden a měsíc.

Pro zvolení jiného časového období než se Vám zobrazuje můžete využít lištu v levém horním rohu kalendáře. Týdny se dají měnit buď přes kalendář nebo posouvat kliknutím na šipku.

Přidávání a správa úkolů

Jak už bylo zmíněno do kalendáře můžete i úkoly přidávat. Jednoduše kliknete do volného pole v kalendáři, kde následně zadáte název úkolu, vyberete spis a komu je úkol zadán.

Pozor: Kalendář je v základu rozdělen časově na půlhodinové úseky. Pokud potřebujete úkol delší, stačí jednoduše najet na horní nebo spodní roh úkolu a myší ho roztáhnout.

Vytvořený úkol lze dále upravovat kliknutím na vytvořené pole. Kliknutím otevřete formulář, který znáte z předešlé práce s úkoly.

Úkoly, které jsou splněné budou vyobrazeny šedou barvou.

Filtrování úkolů

V neposlední řadě máte možnost úkoly v kalendáři filtrovat podle štítků a uživatelů.

Priorita / štítek

Úkoly máte rozděleny podle štítků s prioritami, které jste jim přiřadili. Pro zobrazení konkrétních štítků je v seznamu zatrhnete a kalendář je Vám zobrazí. Pro rychlejší práci využijete tlačítka Označit vše, které označí všechny štítky a Zrušit označení, vymaže všechny zatrhnuté štítky.

Uživatelé

Tento filtr Vám zobrazí úkoly jednotlivých uživatelů a týmů. K nahlížení na každého dalšího uživatele zatrhnete malý čtvereček vedle jeho názvu. Čím více uživatelů si necháte zobrazit, tím více se v kalendáři zobrazí sloupců (každý pro daného uživatele).

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?