Administrativní registr ekonomických subjektů (ARES)
Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Evolio disponuje propojením na Administrativní registr ekonomických subjektů, zkráceně ARES, což je státní informační systém, který umožňuje vyhledávání nad ekonomickými subjekty registrovanými v České republice. Zprostředkovává zobrazení údajů vedených v jednotlivých registrech státní správy, ze kterých čerpá data (tzv. zdrojové registry).


Čerpat z můžete už při založení subjektu. A to u typů fyzická podnikatelská osoba a právnická osoba. Do pole zadáte identifikátor, objeví se našeptávání ve kterém se subjekt nabízí. Kliknutím na něj se doplní základní informace, pozor toto ale není služba ARES! Tu aktivujete modrým tlačítkem vedle pole.


Můžete údaje načíst přímo do formuláře, nebo zobrazit údaje na oficiálních stránkách, ze kterých informace doplníte sami.


UPOZORNĚNÍ: pro nalezení datové schránky subjektu musíte mít aktivní alespoň jednu Vaši datovou schránku v Evoliu.


Po založení subjektu máte vždy přístup do zakládajícího formuláře přes jeho kartu a kdykoliv tak údaje můžete vyhledat znovu.


Skiptracing

Jednodušší způsob jak se dostat k datům ze systému u existujících subjektů je přes službu Skiptracing. V ní si zaškrtnete řádek ARES a po vyhledání se otevře nová záložka ve Vašem prohlížeči se stránkou Ministerstva financí, které ARES spravuje. Pro správnou funkčnost musíte mít povolena vyskakovací okna v prohlížeči!


Dostali jste odpověď na svou otázku?