Jak si udělat pořádek v licencích

Změna druhu licence u uživatele, deaktivace uživatele nebo kompletní změna licenčního plánu na jednom místě.

Veronika Sosnová avatar
Autor: Veronika Sosnová
Aktualizováno před více než týdnem

Do souhrnu licence se započítávají všechny aktivované uživatelské účty. Aktuální počet aktivovaných uživatelů naleznete v Nastavení > Zobrazit další nastavení.. > Licence a fakturace.

Jak změním druh licence u uživatele?

U každého předplatného v Evoliu máte stanoven povolený počet uživatelů, které můžete využít. Pro lepší přehlednost je nutné každému uživateli přiřadit jaký Druh licence chceme, aby používal – Běžný uživatel, Praktikant nebo Klient.

Kolonku druhu licence u každého uživatele naleznete ve formuláři pro editaci uživatelů. Do okna se dostanete ze správy uživatelů v sekci Nastavení > Uživatelé. Více o uživatelích naleznete v článku, Jak pracovat s uživateli a co jsou týmy?

K čemu je dobrá deaktivace uživatele?

Deaktivace se hodí tehdy, když máte v Evoliu uživatele, kteří se systémem nebudou nějakou dobu pracovat nebo potřebujete uvolnit místo např. pro nového zaměstnance. Proto je výhodné takového uživatele deaktivovat, jeho účet nezmizí, a tak ho můžete kdykoliv znovu aktivovat.

Tlačítko pro deaktivaci naleznete vlevo dole ve formuláři pro editaci uživatele. Aktivace neaktivního uživatele se provádí stejně jako deaktivace.

Změna licenčního plánu

Změna se vyplatí tehdy, když např. přijmete nového zaměstnance a překročíte počet dostupných uživatelů. V případě, že jste rozhodli pro změnu plánu přejděte do Nastavení > Zobrazit další nastavení.. > Licence a fakturace. V okně Vaše licence kliknete vlevo dole na Změnit plán. Následně v tabulce vyberete nové předplatné, které Vám bude vyhovovat a rozhodnutí potvrdíte kliknutím na tlačítko Vybrat. Změna se projeví nejpozději do druhého dne.

Pokud přecházíte z vyššího paušálu na nižší Vám zůstanou dostupné funkce pouze nižšího paušálu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?