Pohledávky
Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Sekci otevřete kliknutí na tlačítko Pohledávky v hlavním menu. Evolio zobrazí výčet pohledávek, se základními informacemi. Pro zobrazení konkrétní pohledávky stačí kliknout na řádek a následně se přesunete na kartu pohledávky.


Sekce obsahuje dvě záložky na roztřídění případů. Všechny pohledávky, je výchozí záložka a jak již název napovídá, zobrazí seznam všech pohledávek a seřadí je podle toho, s kterými přihlášený uživatel pracoval jako poslední. Záložka Moje pohledávky obsahuje pouze ty případy, ve kterých má uživatel funkci Vyřizuje. Za názvy jsou v kolečku čísla s počty pohledávek.


Pokud potřebujete vyhledat pohledávku, a znáte její číslo, název nebo jednoho z dvojice dlužník/věřitel, využijte horní vyhledávací pole Vyhledávání.... Není nutné zadávat celý název, vyhledání probíhá již po zadání tří znaků.Je důležité správně nastavit vyhledávač. Výchozí hledá pouze mezi neukončenými spisy. Všechny spisy navíc zahrne do hledání i spisy ukončené.


TIP: Pokud chcete otevřít vyhledanou pohledávku na nové záložce, využijte kliknutí kolečkem myši.


Evolio nabízí dva druhy zobrazení pohledávek - tabulku a panely. Každý z nich nabízí rozdílné možnosti seřazení či filtrace.

Tabulkové zobrazení

Tabulkové zobrazení umožňuje nahlédnout do seznamu pohledávek, ve kterém vidíte mnoho podrobností jako je číslo spisu, věc, dlužník i věřitel, aktuální dluh, přiřazené štítky nebo seznam uživatelů, kteří za pohledávky zodpovídají či je vyřizují.

Zajímavou informací je Poslední akce, která ukazuje nejnovější změnu provedenou v pohledávce. Krátký text je doprovázen příslušnou ikonkou. Ve vedlejším sloupečku poté vidíte, kdy byla změna provedena.

Níže vidíte seznam ikon, které se vám u spisů mohou objevit.


Pokud ale potřebujete nalézt například všechny pohledávky od jednoho věřitele, je výhodnější použít Možnosti filtrace. Ta se nachází v pravé části stránky. Na výběr je šest různých filtrů, přičemž je možné tyto filtry kombinovat pro co nejpřesnější výsledek. Při kliknutí na řádek filtru se zobrazí menu a Vy vyberete správný parametr. Zrušit filtry lze tlačítkem Vyčistit.

Panelové zobrazení

Panelové zobrazení, odborně nazývané také Kanban, je systém panelů/nástěnek, který umožňuje jiný pohled na stejná data. Pohledávky jsou rozděleny do sloupců a to podle stavu, druhu případu nebo štítků. Při změně zobrazení vybíráte, které karty budou viditelné a které necháte skryté. Viditelnost karet lze následně upravit pomocí ozubeného kolečka.

Tip: Při kliknutí pravým tlačítkem myši na číslo pohledávky je možné spis otevřít v novém okně! Tato možnost platí pro tabulkové i panelové zobrazení.


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?