Doplněk Evolio pro Outlook

Načítejte emaily z Outlooku přímo do Evolia.

Jan Tkac avatar
Autor: Jan Tkac
Aktualizováno před více než týdnem

Pokud používáte aplikaci Outlook, jistě uvítáte náš nový doplněk pro import emailů do systému Evolio. Doplněk umí vyhledat spis podle emailové adresy a naimportovat zprávu k případu. Jak si ho tedy opatříte? Vyberte si, jestli chcete doplněk pro Outlook používat na webové aplikaci nebo počítačové aplikaci.

Webová aplikace

Jeden ze způsobů je nainstalování doplňku z webové stránky Outlooku https://outlook.office.com/. Přihlaste se na této adrese do Vašeho účtu.

Po přihlášení Vás web přesměruje na hlavní stránku s přehledem Vaší pošty. Zde klikněte na Spouštěč aplikací v levém horním rohu, poté vyberte možnost Prozkoumejte všechny svoje aplikace a stiskněte dlaždici Doplňky.

Na nové stránce Microsoft AppSource pak stačí do vyhledávání zadat „evolio" a potvrdit kliknutím na tlačítko modré šipky. Náš doplněk Evolio pro Outlook bude jediný výsledek vyhledávání.

Teď už stačí jen produkt instalovat. Celou instalaci doplňku vidíte na ukázce níže. Stisknete modré tlačítko Získat hned, zvolíte účet Outlooku, na kterém chcete doplněk používat, poté kliknete na Pokračovat a po krátké chvíli máte hotovo!

Nyní můžete začít s doplňkem pracovat. Modré tlačítko Vás přesune zpět na hlavní stránku Outlooku (přehled pošty).

Doporučujeme Vám si ještě doplněk připnout do rychlé nabídky v hlavičce zpráv. Přejděte do Nastavení → Pošta → Přizpůsobit akce. Dole pak přidejte fajfku k Evolio doplňku a výběr potvrďte tlačítkem Uložit.

Nyní máte k doplňku Evolio pro Outlook snadný přístup z každé zprávy.

Outlook aplikace na počítači

V aplikaci Outlook, kterou máte nainstalovanou ve svém počítači, naleznete v horní liště na záložce Domů úplně vpravo tlačítko Získejte doplňky.

Po jeho rozkliknutí se objeví okno s nejpoužívanějšími doplňky. Opět vpravo nahoře je vyhledávácí pole, do kterého zadáte „evolio" a stisknutím klávesy Enter se zobrazí všechny výsledky. Vyberete doplněk Evolio pro Outlook, stisknutím Přidat jej nainstalujete po souhlasu se zpracováním údajů.

Stejně jakou u prohlížečové varianty doporučujeme doplněk připnout do rychlé nabídky v hlavičce zpráv. Otevřete v horní modré liště Nastavení → Pošta → Přizpůsobit akce. Dole pak zaškrtněte Evolio doplněk a výběr potvrďte tlačítkem Uložit.

Nyní se doplněk bude zobrazovat ihned u každé zprávy.

Práce s doplňkem Evolio pro Outlook

Otevřete si Váš nový doplněk z emailu, který chcete importovat kliknutím na jeho ikonku v hlavičce emailu.

Poté se přihlaste k Vašemu účtu na stránkách Evolia a povolte aplikaci zobrazit nové okno.

Pro import zpráv s vazbou na spis zadejte nejdříve potřebný spis do vyhledávání. Kliknutím na tlačítko Importovat jej vložíte do Evolia k danému spisu.

Pokud chcete zprávy importovat bez vazby na spis, klikněte na možnost dole v nabídce doplňku Importovat bez vazby na spis. Pak už jen stačí volbu potvrdit a máte hotovo. Zprávu poté najdete v Poště ve Vašem Evoliu.

Když si znovu otevřete doplněk v emailu, který jste již předtím importovali, uvidíte zde zelené upozorňující okénko.

V doplňku Evolio pro Outlook lze změnit jazyk kliknutím na tři tečky vpravo nahoře. Vybírat můžete z jazyků čeština, angličtina, slovenština a chorvatština. V této nabídce se můžete z doplňku i odhlásit.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

Dostali jste odpověď na svou otázku?