Zápis mimopracovních aktivit

Podívejte se na dva způsoby, jak si v Evoliu vykázat volno.

Veronika Sosnová avatar
Autor: Veronika Sosnová
Aktualizováno před více než týdnem

Vykazování práce je důležitou součástí naší každodenní rutiny, občas je ale potřeba vykázat také volno. Pokud ještě nevíte, jak vykazovat práci, přečtěte si tento článek. Níže si projdeme několik způsobů, jak vykazovat volno.

Zápis přes horní lištu

Nejrychlejším způsobem, jak vykázat nejen práci, ale také volno, je přes horní lištu. Po zobrazení tabulky je nutné zvolit druh výkazu Volno (namísto hodinové, částkou či vyhlášky 177). Takto otevřete speciální okno volna. Dále už doplníte Datum, rozmezí Času, čas v hodinách Vám poté bude spočítán automaticky.

Pro zápis volna doporučujeme vytvořit také Interní spis, který mohou využívat všichni uživatelé pro lepší přehlednost od běžných kauz. Zvolit můžete také jeden z přednastavených Druhů volna či připsat Poznámku.

Zápis přes Výkaz práce

Nejprve je třeba zobrazit přehled vykázané práce, který naleznete v levém menu nebo přes nabídku uživatele v pravém horním rohu.

Poté kliknete na modré tlačítko Zapsat a v nabídce zvolíte Volno. Postup je stejný jako při zápisu přes horní lištu, viz výše.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?