Všechny sbírky
Často kladené otázky
Datovky, emaily, pošta
Jak vytvořit datovou zprávu ze souboru ZFO?
Jak vytvořit datovou zprávu ze souboru ZFO?

Své archivované datové zprávy můžete nyní vložit přímo do Evolia

Veronika Sosnová avatar
Autor: Veronika Sosnová
Aktualizováno před více než týdnem

Pod souborem s příponou ZFO můžete mít ve svém počítači archivované datové zprávy. ZFO soubor je možné nahrát přímo do Dokumentů u případu nebo přijmout emailem. Aby mohl být soubor správně importován, je nutné mít v Evoliu uvedenou datovou schránku, na kterou datová zpráva přišla. Z takového souboru se poté automaticky stane datová zpráva.

Nahrání do spisu

Jednou z možností, jak vložit ZFO soubor do Evolia je jeho nahrání do Dokumentů u případu. Po úspěšném importu se vám zobrazí zelená hláška o úspěšném nahrání. Datová zpráva se také ihned propíše do aktivit případu a do časové osy přehledu.

Příchozí datovou zprávu můžete najít i ve své poště.

V případě, že je v ZFO souboru uvedena nespárovaná datová schránka, datová zpráva se nevytvoří. Toto opatření je zavedeno kvůli bezpečnosti vašich dat. Zobrazí se červená hláška o chybě.

Načtení z emailu

Soubor ZFO vám může přijít také v příloze emailu. Pro lehčí rozpoznání je email označen druhem. Datovou zprávu vzniklou z emailu doplňuje poznámka. Ta obsahuje informaci o vzniku datové zprávy, datum, čas a předmět, aby byla snadno dohledatelná. Samozřejmostí je také automatický import doručenky u příchozích i odchozích emailů.

Pozor: Každý ZFO soubor je možné do Evolia nahrát pouze jednou.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?