Import dat z Katastru nemovitostí

Evolio lze propojit s katastrálním úřadem, a Vy tak můžete vést přehledně všechny nemovitosti s aktuálními informacemi i listy vlastnictví.

Veronika Sosnová avatar
Autor: Veronika Sosnová
Aktualizováno před více než týdnem

Nahrávat informace přímo z katastru můžete dvěma možnostmi:

  • Placený výpis z Katastru nemovitostí

  • Import ze souboru XML

Obě tyto varianty naleznete ve spise v záložce Nemovitosti kliknutím na zelené tlačítko Přidat LV a nemovitost.

Listy vlastnictví můžete do Evolia zadávat i ručně bez přímého propojení na katastr, pokud Vás zajímá více, přečtěte si tento článek.

Nastavení integrace na Katastr

Abyste mohli importovat placený výpis, potřebujete mít založen svůj účet na katastru nemovitostí. Účet musí být typu WSDP (Webové služby dálkového přístupu).

V NastaveníIntegracePřehled integrací aktivujete zdarma integraci Správa LV na Katastru nemovitostí a doplňte své přihalšovací údaje z KN.

Placený výpis online

Nyní můžete ve spise v záložce Nemovitostii zvolit možnost Placený výpis online. V novém okně vyplníte tři základní informace, aby mohlo Evolio informace z katastru správně zpracovat: Číslo listu vlastnictví, Obec a Katastrální území. Při načtení se list vlastnictví a nemovitost založí najednou.

Importovat XML

Druhou možností je nahrání informací ze souboru formátu XML, který je možné získat také z katastru nemovitostí. Stačí daný soubor vybrat ze svého počítače a Evolio už provede kompletní import informací.

Historie importů

Kliknutím na modrou tužku v pravém horním rohu nahraného záznamu LV můžete v Hisotrii importů stahovat soubory z KN do svého počítače.

Zároveň zde můžete sledovat nahrávání informací jako Platnost, Uživatele, který listy vlastnictví přidal a jejich zpoplatnění.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

Dostali jste odpověď na svou otázku?